0888 594 132 | info@elcea.bg                                   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 

ЕКСПЕРТНОСТЕlcéа Сoloration Еxperte - боя без агресивни и опасни съставки за косата

Без парафенилендиамин /paraphenylenediaminePPD/– ППД

Това може би е една от най-опасните съставки, използвана в козметиката, известна още като катранова боя. Среща се под няколко имена: PPDA, фенилендиамин база, р-фенилендиамин, 4-фенилендиамин, 1,4-фенилендиамин, 4-бензендиамин, 1,4-бензендиамин, ал-диаминобензен, ал-аминоанилин, OrsinTM, RodolTM, UrsolTM и др.

Ролята на PPD е да подсили цвета и удължи живота му върху косата по-дълго време. Той се съдържа в 80% от всички марки бои, особено в боите, оцветяващи в тъмни тонове /черно, кафяво, червено/. PPD е силен алерген и при контакт с кожата може да предизвика тежки алергични реакции върху скалпа, лицето, врата, ръцете. Той е токсичен за имунната система, нервната система, белите дробове, бъбреците и черния дроб.

През 2011 г. англичанка изпада в тежка кома, след развитие на мигновена тежка алергия от ППД и няколко минути след боядисване на косата си с боя. След усилена борба на докторите да спасят живота и, през ноември миналата година тя почива. След този случай ЕС издаде нови и още по-стриктни правила на Директивата за козметичните средства, които влязоха в сила на 3 януари 2012 г. Специално внимание е обърнато на боите за коса, като списъкът на забранените съставки в тях постоянно се актуализира. В част от европейските държави като Франция, Германия и Швеция, употребата на ППД е забранено, като тази забрана започна да навлиза постепенно и в САЩ. В България съставката ППД все още не е забранена, като разрешената доза е 6%.

Без персулфати /Persulfates/- чести компоненти в боята за коса. В концентрация над 17% могат да предизвикат астма, увреждане на белите дробове, както и алергични реакции върху кожата.

Без парабени - синтетични консерванти, използвани за увеличаване срока на годност в козметиката. При контакт с организма, може да предизвикат алергичен контактен дерматит и раздразнение на кожата. Натрупването на парабени в организма може да повлияе на хормоналния баланс и да увеличи риска от рак на гърдата и рак на яйчниците. Тъй като може да повиши нивото на естрогена, което води до увреждане на ембриона, бременните жени трябва да избягват употребата на продукти със съдържание на парабен.

Без резорцинол /Resorcinol/ - химическо вещество, разрушаващо ендокринната система, предизвикващо раздразнение върху кожата, хипотиреоидизъм, както и нарушение в производството на хормони в организма. Особено опасен е за бременни жени, тъй като може да предизвика спонтанен аборт.

Без амоняк -  компонентът в боите, който отваря кутикула на косъма, за да проникне боята в дълбочина. Установено е, че той предизвиква дразнене на очите и дихателните пътища. При ежедневен достъп до него, може да доведе и до психически разстройства. Амонякът може да причини изгаряния и алергични реакции. Максималното допуктимо количество в боите за коса по закон не трябва да надвишава 6%.

Без 4-АВР - страничен продукт, често срещан в боите за коса. Той повишава риска от карциногенни заболявания.

Предимства

Една функционална гама от 20 нюанса

ТОЛЕРАНТНА

Проверена и контролирана постоянно от дерматолози

Единствена без съдържание на парафенилендиамин (ППД)

ЕФИКАСНА

С дълготраен ефект и 100% покритие на бели коси

ПРАКТИЧНА

Във всяка кутия има предпазители за рамките на очилата

Сглобяема подложка, поддържаща флакона

УВАЖАВА ФИБРАТА НА КОСЪМА

Балсамът с мляко от хибискус подхранва и съживява косата, улеснява разресването и я прави блестяща

Експертност на Еlcéа Сoloration Еxperte

- Тествана дерматологично, Еlсéа Сoloration Еxperte ограничава риска от алергия, уважава кожата на главата и фибрите на косъма

- Блестящи цветове и 100% покритие на белите коси още от първия път

- Дълготрайност на боядисването

- Косата остава здрава, защитена от замърсяване и UV лъчи

- Флаконът улеснява равномерното разпределяне на боята от корените до края на косъма

- Оцветяващата смес е гъста, кремообразна, не тече и има приятна миризма

Няма добавени продукти в тази категория.