Боядисване, което подмладява

Posted By:ElseaTimes Read:3198

С годините косъмът става по-фин, деликатен и по-труден за манипулация, затова е важно да намерите подходяща за овала на лицето и типа на косата прическа. Боядисването с боя без опасни съставки може да подсили твърдостта на косъма и гъстотата на косата.

За да изглеждате по-млада е нужно да изберете цвят, по-светъл от вашия натурален или от този, с който се боядисвате. Той ще омекоти чертите на лицето. Внимание: не става дума да минете от една крайност към друга! Идеята е да осветлите с до 2 тона цвета, като използвате нюансите на Elcea.

Например: вие сте руса или кестенява, избирайки по-светъл цвят ще скриете по-лесно побелелите коси и ще изглеждате по-свежа и млада. Ако косите ви са много светли, то тогава поддържайте русо златисто като цвят. Ако искате промяна, може да направите кичури с лек венециански оттенък.

Избягвайте униформените цветове, които създават впечатление, че сте с каска на главата и в които липсва натуралност!

Няма по-лошо от това да изберете нюанси, които ще ви придадат уморен вид!

Вие сте кестенява или черна: тъмните цветове имат тенденцията да подсилват чертите на лицето и да придават на кожата болнав вид. За да се освежите, изберете цвят с един тон по-светъл от вашия, като например светло кестеняво или светло кетсеняво златисто. Тези нюанси ще дадат златисти отблясъци на косата и омекотят чертите на лицето. Можете да експериментирате и със светло кестеняво медно или махагон. Това са умерени цветове, не прекалено ярки, които също ще ви освежат.

Ако косите ви са с букли, за да акцентирате върху тях ги боядисайте по-тъмни към края. По този начин ще привлича погледа върху по-светлата им основа.

Ако предпочитате кичури, те са идеалната възможност да скриете първите побелели коси, ако нямате опит в боядисването. Те могат да омекотят чертите на лицето, без да се прави генерална промяна в цвета.

Имате две възможности: може да направите по-светли от основата ви кичури в близост до лицето, или да редувате по-светли и по-тъмни с един тон кичури, като до лицето има по-светли. По този начин ще постигнете омекотяване на чертите и по-свеж младежки вид.  

Добре дошли!

Изберете език

English

Bulgarian